Dnes je 29. 09. 2024
svátek má Michal

Démoni nastoupí proti legendě, Arsenal se střetne s lídrem

O víkendu se v krajských fotbalových soutěžích hraje několik zajímavých derby, přesto asi bude nejzajímavějším zápasem divizní mač mezi Českou Lípou a Mostem, nebo – li střetnutí druhého týmu s vedoucím mužstvem. Má Arsenal na to porazit favorita soutěže? A může sám zabojovat o postup? Na tyto i další otázky jsme se zeptali českolipského trenéra Martina Jánošíka.

 

V posledním zápase jste vyhráli na hřišti Kladna 8:1. Podle výsledku to vypadá na jasný průběh utkání.

Podařil se nám vstup do utkání, tím jsme soupeře jednoznačně zaskočili. Dařilo se nám i z dalších vytvořených šancí hodně vytěžit, skoro každou šanci jsme proměnili. A tím jsme soupeře zmrazili a pak to bylo pro nás jednodušší. Byl tam sice jeden okamžik, kdy se soupeř trošičku zvedl, když nám dal gól na 3:1, ale my jsme byli schopní do poločasu ještě dva góly dát. Pak ještě soupeř ve druhé půli dostal zaslouženě červenou kartu. Zápas opravdu vypadá jednoznačně, ale tohle byly okolnosti, které tomu pomohly

 

Jste druzí v tabulce. Spokojenost?

S druhým místem určitě, ale úplná spokojenost tam rozhodně není. Už v tom prvním zápase, který jsme vyhráli, jsme dostali zbytečně moc gólů (Arsenal porazil Aritmu Praha 4:3). Druhý zápas v Brandýse jsme absolutně nezvládli, což mě mrzí, protože 3:0 jsme tam dostat neměli. A pak domácí remíza s Chomutovem byla z mého pohledu také málo.

 

S jakými ambicemi jste vlastně vstupovali do sezony?

Chtěli jsme jednoznačně hrát v první polovině tabulky, což nadále platí. Kdyby se nějakým způsobem dařilo a měli jsme možnost zasáhnout do bojů o postup, tak bychom do nich rádi zasáhli. Ale to je teď hodně předčasné.

 

Hodně fandů je jistě zvědavo, jak se daří bývalému reprezentantovi Jiřímu Štajnerovi. Jak zatím hodnotíte jeho přínos týmu poté, co se vrátil po zranění.

Jirka je po operaci kotníku, tak se do toho dostával. Chce hrát, má do toho velkou chuť. Je jasné, že už má svůj věk a co se týče rychlosti, proti výrazně mladším soupeřům má trošku problém, ale zase naopak to může dohnat chytrostí a fotbalovostí, co ho zdobí, což je pro mančaft přínos. Takže pořád má mužstvu co dát.

 

V pátek se střetnete s Mostem, který je prozatimní lídr divize B. Může být tento zápas i jistou zkouškou, na co váš tým má?

V tomhletom směru určitě. Most má silný tým, který je velmi dobře složený.  Myslím, že i prezentuje, že chce jednoznačně postoupit, takže to bereme jako výzvu. Kluci mohou ukázat, jestli mají na to, aby takový tým porazili a jestli má náš tým na to svým způsobem pomýšlet případně na postup

 

Jste kompletní nebo vám někdo chybí?

Bohužel úplně kompletní nejsme, protože z toho loňského kádru chybí Hodač a Zdeňka. Oba hráli v základu. Jinak co se týče kádru, který jsme nyní vytvořili, jsou tu drobná zranění, takže budeme čekat, jestli budou k dispozici k zápasu s Mostem. Ale měli bychom být v kompletní sestavě, pokud tedy nepočítám ty dva zmiňované hráče, kteří jsou dlouhodobě zranění.

 

Zatím jste hráli v této sezoně třikrát v domácím prostředí. Když se hrálo v sobotu dopoledne přišly necelé dvě stovky lidí, ale při pátečním zápase dvakrát tolik. Vypadá to, že by to mohl být ideální den pro zápasy Arsenalu. Jak toto vnímáte?

Vidím, že tady je divácká kulisa, že tu je velký zájem o fotbal, což je fakt skvělé, takže bych se určitě přikláněl k tomu udělat maximum k tomu, aby ti diváci to měli co nejsnažší a nejjednodušší. Takže bych se nebál to přesunout na ty pátky, pokud by to bylo atraktivní.

 

 

divize B

 

Pátek 3. 9. 17:30

FK Arsenal Česká Lípa - FK Baník Most - Souš

 

Krajský přebor

 

Sobota 4. 9. 17:00

Fotbalový Klub Stráž pod Ralskem - TJ Desná

 

I.A třída

 

Sobota 4. 9.  17:00

TJ Lokomotiva Česká Lípa -  Jiskra Mimoň

 

I.B třída

 

Sobota 4. 9. 17:00

SK Spartak Žandov - TJ Dubnice

 

Neděle 5. 9. 15:00

FC Kamenice - FK - Cvikov

 

 

FUTSAL

 

1. liga

pátek 3. 9. 20:30

 

Českolipské Démony čeká druhý zápas sezony a znovu doma a opět proti silnému soupeři. Do České Lípy přijede Chrudim, která donedávna vyhrávala mistrovské tituly jak na běžícím páse. To už se sice neděje, přesto pořád patří k velkým favoritům na první příčku, takže Démony nečeká nic lehkého.

foto: FC Démoni Česká Lípa