Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

Sportovně relaxační centrum

Archiv

Novoborští počítají s tím, že pro areál využijí lokalitu bývalého cyklistického areálu. Rozlehlý komplex by měl v budoucnu sloužit jak místním občanům, tak rekreantům přijíždějícím na Novoborsko. 
„Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových žádáme, aby byly na město bezúplatně převedené pozemky z majetku ČR, které jsou v našem územním plánu určené pro vybudování sportoviště a obslužných komunikací a na něž si původně činil nárok hrabě František Oldřich Kinský,“ připomněl starosta Nového Boru Jindřich Mareš. Město o pozemky žádalo od poloviny devadesátých let, poslední žádost adresovaná zmíněnému úřadu nese datum srpen 2009. „Úřad požadoval, abychom  žádost doložili konkrétnějším využitím pozemků. Proto jsme nechali podle zadání výboru rozvoje města zpracovat studii sportovně relaxačního areálu,“ zdůvodnil starosta.
Volně přístupný přírodní sportovně relaxační areál by měl zdarma sloužit k uspokojování občanů  v oblasti sportovní, odpočinkové, kulturní, vzdělávací a osvětové. Autoři studie počítají například s tím, že na jednotlivých plochách budou postupně vybudované cyklistický areál, dětský horolezeckých svět, dětský areál, víceúčelové hřiště, tenisové a volejbalové kurty, relaxační zóna pro seniory,  naučné stezky atd. Vybudování rozlehlého komplexu potrvá několik let a bude závislé na finančních možnostech města.
Podle původních plánů měly být v lokalitě cyklistický areál postavené rodinné domky, ale od tohoto záměru město ustoupilo. Územní plán rodinné domy nevylučuje, ale mohlo by jich být postaveno jen několik v okolí ulic V Hájku a U Obory. Bude však záležet na podmínkách převodu majetku, protože parcely pro stavby rodinných domů nemohou být převedeny na město bezúplatně a město je kupovat nehodlá.