Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

Srdíčko už vymalovali

Archiv

MŠ Srdíčko využívá pro své potřeby dva objekty propojené krčkem, a to památkově chráněný dům č. p. 176 a dům č. p. 144.  Celkové náklady na dílčí rekonstrukci budov dosáhly 4,7 milionu korun,  z toho 2,5 milionu pokrývá účelová dotace ze státního rozpočtu.
 „Poněvadž v objektech docházelo k velkým tepelným ztrátám, byla rekonstrukce  orientovaná zejména na energetická úsporná opatření. Proto byla také zrekonstruovaná stará kotelna,“ zdůvodňuje Milan Geby, referent z odboru rozvoje města. „V objektu  č. p. 144 jsou opravené  elektrické rozvody, byly kompletně vyměněné rozvody ústředního topení a osazena nová topná tělesa. Další energetické úspory přinese výměna oken v památkově chráněném objektu č. p. 176,“ vypočítává Milan Geby a pro úplnost zmiňuje spojovací krček, který musel být zdemolovaný a nyní jej nahrazuje nový. Požadavky hygieniků si vynutily rekonstrukci  sociálního zázemí pro děti i pro personál  ve druhém nadzemním podlaží  objektu č. p. 144.
Ačkoliv budovy předškolního zařízení v Palackého ulici prošly velkou proměnou, vedoucí odboru rozvoje města ing. Lukáš Hrádek upozorňuje, že jakmile bude mít zřizovatel dostatek finančních prostředků, budou následovat další etapy rekonstrukce. „V objektu č. p. 144 by mělo mimo jiné dojít na kompletní rekonstrukci kuchyně a kromě toho musejí být jinak vyřešené vnitřní prostory. V hlavní budově počítáme také s využitím půdních prostor pro potřeby školky. Při jejich rekonstrukci bude současně vyměněna střecha a nakonec dostane budova novou fasádu.“