Dnes je 25. 09. 2024
svátek má Zlata

Strana zelených žádá představitele města, aby respektovali výsledky konkurzních řízení

Archiv

Základní organizace Strany zelených v České Lípě uznává právo vedení Města Česká Lípa jako zřizovatele zdejší Základní umělecké školy (ZUŠ) nerespektovat výsledky konkurzního řízení a změnit pořadí kandidátů.


Jestliže však odmítne vítěze, který má potřebnou kvalifikaci a dokonce dlouholetou praxi s řízením právě této školy, a upřednostní uchazeče, který takovou kvalifikaci nemá, nikdy nepracoval v uměleckém školství a nemá žádné zkušenosti s řídící prací, očekávali bychom, že má ke svému rozhodnutí velmi pádné důvody. A že tyto důvody sdělí jak účastníkům konkurzu, tak pracovníkům školy a konečně i veřejnosti, která služeb ZUŠ užívá, přispívá na její provoz ze svých daní a má tedy právo znát podstatné skutečnosti o jejím fungování a jejím vedení.


Jestliže představitelé města Česká Lípa důvody svého rozhodnutí tají, vystavují se tak podezřeni, že jde o důvody nízké a nečestné, jaké by veřejnost nikdy nepřijala.


Miloslav Lomič, předseda Strany zelených v České Lípě k tomu dodává: „Pokud nejsou výsledky konkurzních řízení respektovány a pokud je takto zacházeno s odborným potenciálem lidí, kteří jim odpovědnou prací v komisích věnují svůj čas, stávají se tato řízení fraškou, kdy je rozhodnuto dopředu, a proto by bylo lepší je rovnou zrušit“.