Dnes je 16. 09. 2024
svátek má Ludmila

Třetí kolo Ligy škol

Archiv

Druhou disciplínou potom byl skok daleký.


Tak jako každý rok i letos pořadatelé s napětím očekávali, jak si závodníci s tak náročnou disciplínou, jako překážky jsou, poradí. Vždyť většina z nich nemá možnost si tuto disciplínu vyzkoušet, natož trénovat. S potěšením však mohli konstatovat, že i tato mohutná živá lavina se přes překážky přehnala bez větších problémů. Pravda tu a tam někdo zakopl, či měl potíže se stylem. Ale s takou drobností si nikdo hlavu nelámal a každý do cíle dorazil.


Na pohled jednoduchý skok daleký byl pro mnohé dramatičtější. Zatímco na překážkách šlo spíš o to doběhnout, zde se již projevuje přiostřující se boj o přední místa, a tak špatně vyměřený odraz či ruka vzadu mohli nadělat ve vyrovnané soutěži nepěkný škrt v bodových plánech.


Tento pátek, 29. dubna nás čeká poslední kolo, kde se rozhodne o nejvšestrannějších atletech Českolipska. Dramatický boj lze očekávat ve všech kategoriích. Někde se již rýsují velcí favorité, jinde je vše otevřeno a rozhodovat bude závěrečná osmistovka.


K dalšímu zvratu došlo i v hodnocení škol. Do čela se vrátila ZŠ 28. října a tak ZŠ Sever bude mít hodně práce, bude-li chtít výsledek obrátit ve svůj prospěch. Třetí místo drží ZŠ A.Sovy.


„Radost máme z toho, že se ve větší míře začínají zapojovat školy mimo Českou Lípu“, dodala ředitelka závodů Alena Svitáková. „Především Zákupy šlapou na paty nejlepším školám z České Lípy, přestože mají složitější dopravu než domácí.“


A jaké je pořadí před posledním kolem?


1. ZŠ 28.října 254


2. ZŠ Sever 228


3. ZŠ A.Sovy 148


4. ZŠ Zákupy 120


5. ZŠ Jižní 112


Pořadatelé se již těší na závěrečné boje v pátek 29. dubna od 16,00 hodin. Poběží se 800 m a v průběhu počítání a bodování i štafety na 4x60m, které již nejsou započítávány do ligy škol, ale budou vyhodnoceny samostatně.


Součástí bude i odměnění nejlepších jednotlivců a škol.


Atleti z AC Česká Lípa, kteří soutěž pořádají, se dále těší na další spolupráci se školami, učiteli a rodiči, kteří se především zasloužili jednak o velkou účast a také o hladký průběh, neboť bez jejich pomoci by takto velkou akci zvládnout nešlo.


Celkové výsledky jsou na www.volny.cz/m.start.