Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

U Lesa slavili osmdesátiny

Archiv

„Rekonstrukce byla zahájena roku 2002, probíhala po etapách a na jejím financování se spolupodílely stát a město Nový Bor. V ZŠ U Lesa bylo prostavěno 95 milionů 678 tisíc korun, z toho účelové dotace činily 77 milionů 750 tisíc a zbytek hradilo město,“ konkretizuje starostka města ing. Stanislava Silná.
Jako první přišla na řadu školní jídelna a v roce 2003 prošla rekonstrukcí hlavní školní budova. V následující etapě bylo přistavěno jedno patro na stravovací pavilon a to dnes slouží jako ubytovna pro účastníky sportovních akcí pořádaných školou. Na venkovní sportoviště byla zaměřena rekonstrukce v roce 2006. Díky ní mají děti k dispozici atletický ovál, víceúčelové hřiště s umělým trávníkem, tenisové kurty a  hřiště na plážový volejbal. Kromě toho prošly kompletní rekonstrukcí školní tělocvičny. „Loni představovala největší objem prací přístavba víceúčelového sálu s kapacitou 105 míst. Byly také dokončené  příjezdové komunikace ke škole,  zpevněné plochy pro pěší, zrekonstruované veřejné osvětlení a dokončeno oplocení areálu,“ upozorňuje starostka na další změny, o nichž se mohla veřejnost na vlastní oči přesvědčit v průběhu dne otevřených dveří.  
V rámci oslav významného jubilea proběhly v městském divadle dvě školní akademie, jichž se zúčastnili především rodiče školáků.  Ve školní jídelně si pak osmdesátileté výročí založení školy připomněli současní i bývalí učitelé, zaměstnanci školy a pozvaní hosté.