Dnes je 16. 09. 2024
svátek má Ludmila

Úspěšná výškařská koleda

Archiv

V kategorii nejmladších žákyň se opět utkaly dvě nadějné atletky, Veronika Süssnerová a Linda Mašková. Veronika patří k absolutní krajské špičce ve své kategorii. Tentokrát se jí však technicky nedařilo, a tak vítězství patřilo její oddílové kolegyni Lindě. Obě děvčata skočila 110 cm a obsadila první dvě místa.


Nervozita svazovala nohy i Hynkovi Bártovi, skončil těsně za medailovým umístěním v kategorii nejmladších žáků. Zastoupil ho však výborně Jan Weiss, také ze ZŠ Sever, který výkonem 105 cm, ale menším počtem oprav vybojoval třetí místo.


V kategorii mladších žákyň potěšila trenéra G. Süssnera Lucie Kalousková, která zvítězila v novém osobním rekordu 135 cm. Mezi mladšími žáky zůstal tentokrát těsně za medailí výkonem 130 cm Jan Merlíček. Ve dvacetičlenném poli starších žákyň opět excelovala Tereza Zajícová, která suverénně zvítězila a výkonem 155 cm vyrovnala rekord závodu ve své kategorii.


Na prázdno nevyšli ani starší žáci. Naopak Petr Láslo a Jaroslav Chýle měli naprosto stejný zápis a výkonem 145 cm se podělili o třetí místo. V kategorii dorostenců přidal bronz Petr Nejedlý, výkon 165 cm, a mezi juniorkami obsadila druhé místo Kamila Ajšmanová, kterou vede, stejně jako Petra Nejedlého, trenér P. Souček. Přenesla se přes laťku ve výšce 145 cm.


Medailovou úrodu završila třetím místem Alena Svitáková. Mezi nejlepší se dostali i závodníci z dalších oddílů Českolipska. V kategorii žen zvítězila výkonem 155 cm Markéta Brožová z SK ZŠ Jablonné v Podještědí, V dorostenkách si třetí místo vybojovala Adriana Kudrnová za výkon 135 cm a stejným výkonem obsadila také třetí místo starší žákyně Tereza Musilová. Obě děvčata startovala za Jiskru Nový Bor.