Dnes je 16. 09. 2024
svátek má Ludmila

Utkání nejmladších žáků ozdobila vynikající dálkou Veronika Süssnerová

Archiv

Vítězství v kategorii děvčat bylo prakticky povinné. Družstvo vedené G. Süssnerem a R. Málkem mající ve svém středu několik silných individualit je doplněno řadou dalších nadějí.


Co se týká chlapců, zde po prohře jejich starších kolegů v krajských soutěžích právě s Jablonným panovaly trochu obavy. Ty se však rychle rozplynuly. I chlapci si hned od počátku kráčeli pro vítězství.


V domácím týmu dívek bezkonkurenčně kralovala jedenáctiletá Veronika Süssnerová. Obzvlášť 460 cm ve skoku dalekém je výkon, který odolá i většině starších žákyň v Libereckém kraji. K tomu vyhrála za 8,9 s i běh na 60 m a dovedla s velkým náskokem do cíle i první českolipskou štafetu. Druhá byla ve skoku dalekém Gábina Daníčková výkonem 372 cm a třetí Štěpánka Rutteová, která skočila jen o 1 cm méně. Štěpánka ještě přidala druhé místo na šedesátce s časem 9,1 s, třetí byla Daniela Dlouhá, výkon 9,3 s. Všechna děvčata jsou z úspěšné líhně trenérů Süssnera a Málka.


V družstvu chlapců si nejlépe vedl Hynek Bárta. Vyhrál skok daleký výkonem 369 cm a v běhu na 60 m byl druhý za 9,6 s. Tuto disciplínu vyhrál další českolipský závodník David Jakoubek za 9,5 s a třetí místo obsadil Jan Vedral z Jablonného. V dálce byl druhý další českolipský atlet Matěj Smitka výkonem 356 cm a třetí místo si vyskákal další domácí závodník Dominik Ducháč skokem dlouhým.349 cm. Atletické žactvo dělá v poslední době domácím funkcionářům velkou radost. Však mají mladí atleti na co navazovat.