Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

V Arnultovicích zakotví školka

Archiv

Na červnovém jednání by měli zastupitelé schválit smlouvu s dodavatelem stavebních úprav a bezprostředné poté by měly být práce zahájené. Stavební úpravy přijdou město cca na 1 milion 906 tisíc korun a město je musí financovat z vlastního rozpočtu.
„Pro potřeby mateřské školy bude stavebně upravena přízemní budova typu Chanos, v níž je tělocvična, “ předesílá ing. Lukáš Hrádek, vedoucí odboru rozvoje města. „Stavbu máme rozdělenou do dvou etap. V první, kterou bude dělat firma Ekostav, s.r.o., dojde na demolici příček, budou vybourány otvory a provedena příprava pro rozvody instalací. Druhá etapa, jejímž zhotovitelem má být společnost Gedos, s. r.o.,  se týká vlastních stavebních úprav,“ popisuje ve zkratce  a upozorňuje: „Vznikne sice pouze jedna třída MŠ, ale bude výjimečná, protože jako jediná třída ve všech objektech městské MŠ Klíček  bude ve všech směrech odpovídat současným normám.“.
Aby odloučené pracoviště mohlo plnohodnotně fungovat, budou jeho součástí herna propojená s velkou lehárnou, sociální zařízení odpovídající potřebám  školky, výdejna pro svačiny i obědy a  kancelář pro personál.  Dlužno dodat, že se v rámci stavebních úprav dočkají příznivé změny i školáci, poněvadž před tělocvičnou bude vytvořena šatna. 
„Uděláme všechno pro to,  aby vlastní stavební úpravy byly hotové do poloviny srpna,“  slibuje starosta města Jindřich Mareš s tím, že na kolaudaci by mělo dojít zhruba měsíc poté. „Kritický nedostatek míst v městské mateřské škole trvá již delší dobu, o to cennější je, že jsem učinili  alespoň tento dílčí krok k nápravě.“   Místostarosta Stanislav Valdman  připomíná opět  nevyužitou vilu v areálu bývalého internátu v Kalinově ulici. Ačkoliv o ni město usiluje už roky, objekt stále patří kraji. „Po četných jednáních rada kraje schválila záměr prodeje přímému zájemci, a to městu Nový Bor. Cena vychází ze znaleckého posudku z roku 2005 a je stanovena na  2 miliony 371 tisíc korun.“ V rozpočtu na letošní rok se však s koupí objektu za tuto cenu nepočítá,  a proto není jisté, jestli bude zastupitelstvo nabídku akceptovat. „Zastupitelé se rozhodnout musejí. Nabízí se možnost užití části přebytku rozpočtu z loňského roku, nebo s krajem dál jednat,“ konstatuje místostarosta.