Dnes je 16. 09. 2024
svátek má Ludmila

V České Lípě se skákalo dlouho a vysoko

Archiv

Zasloužil se o to jednak značný nárůst závodníků, ale také fakt, že se mládež z Českolipska atletice věnuje. Proto se skákalo výš než v předchozích letech. Zatímco na doskočišti pro nejmladší kategorie se podařilo soutěž absolvovat včas, končilo se okolo osmé hodiny, na doskočišti pro starší kategorie vrcholila soutěž za tmy, po deváté hodině. Nikdo z nejlepších však souboj nevzdal.



Tma nejvíce ovlivnila výkon nejlepšího závodníka chlapeckých kategorií, dorostence Jakuba Jandy za Cvikova, který za tmy absolvoval již i svoji základní výšku. Nakonec zvítězil výkonem 165 cm. Letos má však skočeno už 180 cm.


Mezi děvčaty kralovala starší žákyně Tereza Zajícová, která i v náročných podmínkách dala „svých“ 155 cm. Milým překvapením byl výkon Štěpánky Rutteové v nejmladším žactvu, která si posunula osobní maximum o 15 cm na vynikajících 120 cm.


Kvalitní výkony předvedli i další závodníci na předních místech ve všech kategoriích. A mnohdy jde o výkony, se kterými se lze prosadit na přední umístění v krajských soutěžích.


Napínavá je i nadále soutěž škol i jednotlivců, která bude vyhodnocena po posledním, čtvrtém kole ligy. V pořadí soutěže škol došlo ke změně. Do čela se probojovala ZŠ Sever, těsně následovaná ZŠ 28. října Č. Lípa. V soutěži jednotlivců je po třech disciplínách jediná bez porážky Veronika Süssnerová v kategorii nejmladšího žactva.


V dalších kategoriích je souboj vyrovnanější. Závody pokračují opět v pátek 22. dubna na Stadionu u Ploučnice od 16.00 hodin. Přihlášky od 15.00 hodin. Na pořadu je překážkový běh a skok daleký. Kompletní výsledky soutěže ve skoku vysokém, ale i celkové výsledky v soutěži škol i jednotlivců jsou na www.volny.cz/m.start



Fotografie: M. Sviták ml.