Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

V srpnu budeme znát Vesnici roku Libereckého kraje

Archiv

V loňském roce si v těchto oblastech nejlépe vedla a vítězem se stala obec Mírová pod Kozákovem. „V letošním roce poprvé došlo ke změnám pravidel soutěže, a proto obec může získat v daném roce maximálně jedno z ocenění, přitom v období 10 let může stejné ocenění získat pouze jednou,“ řekl náměstek hejtmana Radim Zika, který má ve své gesci rozvoj venkova Libereckého kraje.


Hodnotící komise v letošním roce udělí kromě zlaté stuhy pro vítěze i modrou za společenský život, bílou za činnost mládeže, zelenou za péči o zeleň a životní prostředí, a také diplom za vedení obecní knihovny.


Vyhlášení výsledků soutěže proběhne ve vítězné obci Libereckého kraje v měsíci srpnu. Přesný termín by měl být znám v průběhu příštího týdne. Vítěz krajského kola poté postupuje do celostátního, které proběhne na konci listopadu. „Liberecký kraj soutěž podporuje svými krajskými cenami a to „Skokanem roku“ a oceněním „Za rozvoj venkova“. Obě ocenění budou předána na slavnostním vyhlášení Vesnice roku Libereckého kraje 2005“, uzavřel Zika.