Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

Vzdělávání se nevyhnou

Archiv

Jedná se například o obsluhu Czech Point nebo vkládání dat do datových schránek.
Bez patřičných znalostí se tito lidé  neobejdou, a proto se musejí v průběhu následujících tří let vzdělávat v eGon Centrech, jejichž činnost bude z 75% hrazena z fondů Evropské unie. S vytvořením eGon Centra počítají v Novém Boru, v obci z rozšířenou působností.
„Na proškolování zaměstnanců, pořízení techniky atd. můžeme prostřednictvím   ministerstva vnitra získat dotaci z operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Předložíme ministerstvu individuální projekt a požádáme o dotaci. Centra v obci s rozšířenou působností mohou získat dotaci do výše 2 milionů 779 tisíc korun s 15 % kofinancováním z vlastních zdrojů,“ uvedl Antonín Metál, tajemník Městského úřadu v Novém Boru. Město Nový Bor by mělo v průběhu let 2010 až 2012 do projektu vložit cca 300 tisíc korun.  Žádost o poskytnutí dotace budou zastupitelé města schvalovat 17. června.
„Proškolování zaměstnanců našeho úřadu ani zaměstnanců z příspěvkových organizací zřízených městem  se nevyhneme. Pokud bychom o dotaci nezažádali, budeme muset náklady spojené se školením hradit z rozpočtu města,“ uvedl tajemník. „Přesná výše dotace bude vypočtena z plánu vzdělávání a počtu účastníků vzdělávání.“