Dnes je 25. 09. 2024
svátek má Zlata

Žáci základních škol na českolipské radnici

Archiv

Na základě doporučení ředitelů a především učitelského sboru bylo k tomuto setkání z každé českolipské základní školy vybráno po jednom žákovi. Kritériem byly především školní výsledky po celou dobu povinné školní docházky, dále umístění v různých olympiádách a dalších vědomostních, uměleckých či sportovních soutěžích či také míra aktivity v mimoškolní činnosti.


V sedmi případech se jednalo o žáky 9. ročníku, kteří se v letošním školním roce se základní školou rozloučí. V jednom případě šlo o žáka 8. třídy s vynikajícími studijními i mimoškolními výsledky.


V průběhu setkání proběhlo nezávazné popovídá na aktuální témata týkající se města Česká Lípa. V neposlední řadě nebyly také opomenuty vize žáků, jejich blížící se budoucnost či nadcházející prázdniny. Všichni byli také oceněni knihami či vstupenkami do aquacentra.


„Tato setkání, a to nejen při příležitosti konce školního roku, bychom chtěli udělat pravidelná,“ uvedla starostka České Lípy Hana Moudrá.


„Žáci základních škol tak budou mít prostor pro své názory, budou se moci seznámit s městským úřadem, představiteli města, ale zároveň si budou moci vzájemně vyměnit své zkušenosti.“