Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

Závod horských kol startuje v Novém Boru

Archiv

Závod pořádá TJ Bohemie Nový Bor a je určen pro širokou veřejnost, od profíků až po amatérské jezdce a samozřejmě také pro diváky. Ti se mohou těšit na zajímavou podívanou přímo v centru Nového Boru na náměstí Míru, kde se bude nacházet start i cíl závodu. Prezentace pro závodníky proběhne od 8.30 do 10.30 hodin v kanceláři pořadatelů v základní škole na náměstí Míru. Startovné činí 300 Kč.
To hlavní – start závodu vypukne v 11 hodin. Borci na horských kolech se vydají na 55 kilometrovou trať z Nového Boru směrem na Havraní skály, Cvikov, okolo Ortelu na Svitavu, Velenice, Lasvice, Šidlov, Záhořín, přes sedlo do Sloupu a přes Maxov do cíle na novoborské náměstí. Povrch trati tvoří polní a lesní cesty doplněné asfaltovými cestami. Profil trati s převýšením 1000 m není nijak náročný a zvládnou ho i začínající jezdci.  Přibližně v půlce závodu v Lasvicích čeká na bikery občerstvovací stanice, dobře přístupná pro diváky i doprovod závodníků. Právě v těchto místech v okolí občerstvovačky doznala trať menších změn, kdy přibylo trochu lesních cest. Zhruba po dvou hodinách od startu, tj. kolem 13. hodiny, budou v cíli očekáváni vítězové.
První tři závodníci v každé kategorii obdrží věcné ceny. Všichni cyklisti mohou bojovat o cenné body do prestižního seriálu závodů horských kol Kelly´s Peklo severu 2008. Na náměstí nebude chybět dobrá hudba, spíkr, stánky s občerstvením.
Na své si přijdou také malí závodníci. Po startu hlavního závodu proběhne v 11.15 start vloženého závodu dětí v okolí cyklistického areálu. Žákovské a dětské kategorie startují zdarma.
Závod se jede za plného silničního provozu, závodníci nesmějí zapomenout na povinnou cyklistickou přilbu. Více informací o závodě najdete na www.bohemie.bikebase.cz. Na www.pekloseveru.cz jsou informace o celém seriálu Kelly´s Peklo severu 2008. Další závod „pekelnického“ seriálu horských kol Okruhy pod Jehlou se uskuteční 8. června v České Kamenici.