Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

Zlatá lyže Lužických hor

Archiv

Sníh těší i pořadatele z místního běžkařského oddílu SKI Polevsko, kteří chystají na sobotu 16.ledna 2010 tradiční  závod o Zlatou lyži Lužických hor. Jedná se v letošní zímní sezoně o první závod v běhu na lyžích na polevských  okruzích.
Zvláštností tohoto závodu je, že vítěz je nesmazatelným písmem zapsán nejen do historie oddílu, ale jeho jméno se objeví na štítku zdobící starodávnou zlatou lyži. Polevští běžkaři si tohoto pozlaceného symbolu velice váží a považují ho za oddílový klenot, ze kterého na vás dýchne historie. Je otázkou, zda se podaří loňskému vítězi Janu Doubkovi z domácího SKI Polevska obhájit prvenství. Šanci stát se legendou Zlaté lyže Lužických hor má každý, kdo poctivě trénoval nejen na běžkách.
K závodu se běžkaři mohou přihlásit v sobotu od 8 do 9,30 hodin v budově obecního úřadu v Polevsku. V deset hodin se na trať vydají malí závodníci, které čekají tratě od jednoho do šesti kilometrů v závislosti na věku. Ženy a dorost čeká 10 km. Muži absolvují patnáctikilometrovou trať. Místem startu je Jedličná, výchozí místo do běžeckých okruhů mezi Polevskem a Kytlicí. Závodí se klasicky na upravených okruzích v okolí Polevska. Vyhlášení vítězů se předpokládá na 13. hodinu. První tři v kategorii obdrží diplomy, speciální medaile Zlaté lyže Lužických hor a drobné ceny od sponzorů. Více informací najdou zájemci na www.zlatalyze.bikebase.cz. Další ze série polevských závodů, Lužická třicítka, se bude konat 30. ledna 2010. Všichni běžkaři jsou srdečně zváni do stopy na Polevsko.



Jan Šmíd, SKI Polevsko