Dnes je 07. 09. 2024
svátek má Regína

26/2012

Krátké balkánské video. Půjdete do kina na dva filmy aspirující na antihit roku? Dny města Mimoň – Marek Ztracený či Těla.

V noci jsem se vrátil ze své poslední větší prázdninové cesty a odteď se budu pokoušet i-noviny opět přivést k životu. Pokusím se nejen něco napsat sám, ale zároveň vydám některé resty nahromaděné v poště.

Více než deset dnů jsem strávil na výletě po některých balkánských zemích - Srbsku, Makedonii, Albánii, Černé hoře a Bosně. Pokusím se vše deníkově zpracovat a dodat vám opět několik tipů na cestování.

Kromě fotoaparátu jsem čtyřikrát vytáhl i flipa, tak vám jako namlsávku nabízím krátké video. Na začátku sestřihu je taková normální silnice na hranici Srbska a Kosova. Hned první večer jsme měli štěstí a našli si ubytování v rodině, kde se slavilo narození dvojčat, navíc chlapců. Byla to pro nás velice intenzivní balkánská aklimatizace. V makedonském městě Struga jsme se pro změnu nachomítli k folklórnímu festivalu. Na posledních záběrech je přejezd přes sedlo v Durmitoru. Durmitor také díky této cestě vyhrál celkové top ten, které jsme my čtyři účastníci na závěr vyhlašovali. Znáte mě :o).

 

Co zajímavého se děje na Českolipsku příští týden?

V úterý ve sloupském lesním divadle hrají Tajemství lesní tůně v podání divadelní společnosti Fr. Krezmanna. Od čtvrtka dávají kina v Novém Boru i České Lípě film Tak fajn, který se na CSFD zařadil hned od prvního dne mezi nejhorší snímky historie. Tak pokud máte masochistické sklony, můžete vyrazit. Stejně mezi fanoušky "boduje" i film, který je inzerován na výlepových plochách po celé Lípě. Poslední výkřik s Ivetou Bartošovou v hlavní roli. Slovy Slávka Šimka: "Pokud je skutečně poslední, tak na něj rád půjdu.“  Českolipany by mohla nalákat naše rodačka Petra Horváthová, která si ve filmu střihla jednu z rolí. Osobně jsem však zvědavější, jak dopadne nastavovaná kaše jménem Bourneův odkaz. V Crystalu mám šanci od čtvrtka. Na všechny filmy máte pod textem trailery.

Nejnabitější je víkend v Mimoni, kde probíhají oslavy Dnů města. Zde máte program. Zaujal třeba koncert Marka Ztraceného či liberecké skupiny Těla. Na Sloupu v sobotu proběhne koncert při svíčkách Marka Novotného a MINI Tria.

Komentáře

Re: 26/2012

Ta úvodní fotka je odkud?

Nahoru