Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

Klokani si vezou domů příděl banánů!

Archiv

Domácí tak konečně protrhli fotbalovou smůlu z vlastního hřiště a poprvé v sezoně vyhráli před domácími (snad již spokojenými)  diváky.


Již v 8.min. rozvlnil síť za brankářem hostí (v zápase se jistě nenudil a dalším gólům zabránil) domácí hrotový útočník Holeček, když si zpracoval přihrávku za obranu, na vápně zaseknutím míče se zbavil dobíhajícího stopera a placírkou po zemi k levé tyči poprvé rozjásal domácí fanoušky. Ti už málem viděli gól o minutu dříve, kdy na střílený centr po zemi těsně nedosáhli ve skluzu hned dva domácí útočníci. Pak ale přišel zbytečný faul u rohového praporku, zkrácený roh přiletěl do chumlu na malém vápně a v 17.min. se radovali hosté (možná to byl "vlastenec"). A fanouškům zase zatrnulo, protože domácí se tlačili do útoku a vytvářeli šance a hosté z jediné pak vyrovnají.


Do 2.poločasu domácí doslova "vletěli" a ve vápně hostí bylo rušno - 49. min a brankář vyráží tvrdou střelu zpoza šestnáctky, 53. min a domácí vedou 2:1, když Bílý hlavou přeloboval gólmana. V 59.min opět brankář reflexivně vyráží tvrdou střelu mířící pod břevno a o minutu později po centru Kubeše zvyšuje Leitner hlavou na 3:1. Hned za další tři minuty po krásné Holečkově individuální akci ve vápně se prosazuje Barát (byl na hřišti sotva minutu) a na světelné tabuli červený ukazatel "hlásá" 4:1 pro domácí.


Hosté nebetonují, útočí (musí zasahovat domácí brankář Szabo), ale góly padají ve 2. půli jen do jedné sítě. Účet završil v 78.min. neúnavný Holeček, když jej uličkou vybídl k sólu obránce Pěnička. Hokejový blafák do levé strany a zasunutí do prázdné branky završuje výsledek utkání. Hra hostí byla dopředu sympatická, ale dozadu dost naivní. Tím domácím umožnili rozjet ve 2. poločase brankostroj a snad ukončit "prokletí" na domácím trávníku.